Blogarchief

zaterdag 21 maart 2020

kanker in tijden van Corona

21 maart

Lieve vrienden &familie DANKJEWEL voor alle lieve, oprechte berichten die ik ontvang. Doet me heel veel goed, al moet ik er ook van huilen. Precies ook waarom ik besloot dit blog te maken. Het liefst zou ik met ieder van jullie een wandeling maken, een kop koffie drinken, bioscoopje pakken of zoiets om gewoon even aan iets heel anders te denken. En vooral niet aan mijn eigen hoofd en hart. En om het over jullie leven, lenteplannen en mijn superleuke nieuwe job te hebben.

Maar ja. Corona. En door corona zitten er hier drie pubers thuis en ik wil voorkomen dat zij de hele dag een bellende en sniffende mama zien zitten. Gisterenavond heb ik met Fien cup cakes en een cheesecake gebakken en daarna samen een film gekeken. Ik zat de afgelopen dagen in mijn eigen bubble en probeerde zo luchtig mogelijk te doen (lees: gestresseerd en kattig tegen de pubers die nooit iets opruimen en denken dat het vakantie is).

Toen de film af was gelopen zag ik nog een klein stukje van een programma dat korte fragmenten laat zien van mensen die iets beschrijven uit hun leven ten tijde van corona. Zo ook een man in de zorg. Hij vertelde dat er tussen de corona patiĆ«nten ook mensen zijn die hij moet vertellen dat ze kanker hebben en dat hij het zo erg voor ze vindt dat dat nou net gebeurt in tijden van corona. Dat vond ik zo lief! 

Ik ben inmiddels expert zonsopgang geworden. En vogelgeluiden. We staan namelijk samen op. Hoop dat dat beter gaat straks want 4 uur slaap elke nacht is niet mijn gewoonte. En de tijd schiet niet op zo. Doordat je opgesloten zit in je eigen huis gaat de tijd sowieso heel langzaam, voor iedereen nu denk ik...En ik weet dat ik komende week veel informatie krijg. En informatie is mijn enige houvast om langzaam te bevatten wat er nu eigenlijk gaat gebeuren. En ook, om heel stiekem een plannetje te maken. Een plannetje voor de toekomst. En ook om nu eens een vakantie te boeken die ik niet hoef te annuleren. 

Ik hoop dat de zomervakantie dit jaar wel kan blijven staan. En dat we alsnog een keer naar New York kunnen om mijn 25 jaar KLM te vieren. Heb inmiddels bijna alles kunnen annuleren behalve de Explorer pas. Corona is geen reden om deze te annuleren kreeg ik als antwoord. 
Misschien borstkanker wel.


En toen ging de telefoon...