Blogarchief

vrijdag 10 april 2020

Dichterbij de rest van de puzzel

10 april

De communicatie in het AVL heeft duidelijk last van de corona perikelen die ook daar elke dag weer voor nieuwe instructies zorgen, waardoor de vastlegging van verschillende afspraken ergens tussendoor floepen en de overdracht op andere manieren gaat dan normaal.
De verpleegkundig specialist belde en begon een beetje onzeker te vertellen dat ik in haar agenda stond, maar in mijn dossier staat dat ik nog een uitslag van een echo moest krijgen dus nog niet officieel het etiket: bellen-voor-operatie had gekregen in de administratie. Ik heb uitgelegd dat de echo niet gelukt is van de week en er nu een ander actieplan is ontstaan en daar uitgebreid over gebeld ben gisteren. En dat ik ook een operatie datum heb gekregen. Oef, ze was opgelucht dat het uiteindelijk dus allemaal klopt. Ik ook.
Een hele lijst doorgenomen die ik al had ingevuld. En ze wilde peilen of ik een beetje kan dealen met de situatie omdat ik bij de vraag:' hoeveel procent van de dag beheerst de diagnose uw leven?' wel de 100 had aangetikt vorige week bij het invullen. Tja, dat betekent allerminst dat ik hier de hele dag lig te treuren op de bank maar ik word wel sinds 16 maart geleefd door ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en telefoontjes om de puzzel compleet te krijgen. En ondertussen staat thuis en op het werk ook alles on hold door corona, dat helpt ook niet echt mee. Maar nu er een operatiedatum is heb ik weer een beetje grip, want ik weet dat 10 dagen later de patholoog uitsluitsel geeft over het stadium van deze kanker en er een duidelijk vervolgplan wordt gemaakt. En dat ik 3-4 weken na de operatie een maand lang elke dag bestraald ga worden. Ik hou van duidelijkheid en plannen maken en dat was ik nou net totaal kwijt de afgelopen weken, maar dat komt nu een beetje terug.
Ze snapte het helemaal.
En adviseerde mij om 14.00 het opnamebureau te bellen zodat ze daar weten dat ik al een datum heb gekregen van de arts, en de kans dan kleiner is dat ze die planning gaan omgooien. Dat heb ik gedaan.
Het plan voor komende week:
Maandag word ik gebeld hoe laat ik dinsdag een CT-scan van de longen moet maken (is nu standaard protocol nu ivm corona).
Woensdag middels radioactieve vloeistof de poortwachter klier opsporen, daarvoor moet ik na het infuus om 13.00 en 15.00 door de scan.
Donderdag de operatie, 11.00 aanwezig zijn en 13.00 ben ik aan de beurt.

Ondertussen toch een poging gewaagd om de ski-puzzel ook een stukje verder te leggen maar na het ontbijt trof ik dit aan:

Onze dozen fetisjist.....
Groot of klein, hij moet en zal erin passen met zijn 7.5 kg.
Na mijn tweede poging waarbij ik net de hele rand eindelijk af had en alle overige stukjes keurig klaargelegd had gebeurde er dit:



Morgen weer een dag, fijn weekend iedereen!




En toen ging de telefoon...