Blogarchief

vrijdag 29 mei 2020

Good day!

29 mei

Joepiaaieeeeeeee! Er zijn geen uitzaaiingen op afstand gevonden middels de pet/ct scan van vorige week. Internist Marloes legt uit dat er met deze scan niet op individueel celniveau gekeken kan worden; alleen tumoren oftewel klonteringen van duizenden cellen worden opgespoord met deze scan. En de chemotherapie gaat eventuele individuele losse cellen te lijf.
De scan vindt de 'laesie' in mijn andere borst niet verdacht, maar dat zegt niet alles. Daar heb je toch echt de MRI voor nodig die over paar maanden gepland staat.
Ze begrijpt dat ik voor de chemo dolgraag nog even op vakantie wil. Ze plant de eerste kuur direct na terugkomst en mochten we alsnog door corona helemaal niet weggaan starten we eerder.
Indien er uit de uitslagen van het genetisch onderzoek straks foute mutaties blijken, komt er nog een ander soort chemo bij, maar dat zal ze me tegen die tijd dan allemaal uitleggen.
Ze adviseert wel om per direct met hormoontherapie te starten in plaats van ná het chemo-traject. Laat ze nou net zelf een boekje geschreven hebben hierover met FAQ, die krijg ik mee. Bijwerkingen bestaan, niet te voorspellen hoe dat bij mij gaat maar aan de bel trekken als het zeer onprettig voelt. Da's ook meestal hoe ik met noodzakelijke medicijnen omga: gewoon beginnen en als er allemaal rare dingen gebeuren de bijsluiter op bijwerkingen checken. Als je dat voor inname checkt zou je nooit meer iets slikken of denk je bij elk wissewasje: komt vast van de pil.
Ze checkt nog even mijn littekens en mijn hart en longen en ik moet nog even bloed prikken.
Wat kun je blij worden van goed nieuws in een slecht verhaal! We huppelen bijna de kamer weer uit.
Met een enorme behoefte aan goede koffie!
Een terrasje zou ook zeer gepast zijn. Liefst Stadscafé van Mechelen naast ons oude huisje op de Sloterkade waar we steevast na elk post-melanoom-bezoek aan AVL even gingen koffieleuten.
Maar ja, 2 dagen te vroeg dus; iets met corona en lockdown.
Dan maar een koffie-to-go scoren ergens in het oude buurtje.
Terwijl de cappucino's met veel liefde gemaakt worden zoek ik er ook maar een lekker taartje bij uit. Formaat-to-go, dat hebben ze slim aangepakt! Ik breng vast de taartjes en HJ's koffie naar de auto terwijl mijn havermelkje gestoomd wordt.
"Wil je een dekseltje op je koffie?"
Ik zie dat ze een mooi hartje gemaakt heeft in mijn haverschuim en zeg: "Ik ga eerst een foto maken van je hartje. Een bijzondere koffie op een bijzondere dag!"
Ik vertel van dit goede nieuws en dat ik een blog heb dat hartpijn heet, en dat deze koffie op deze mooie dag natuurlijk gepost moet worden.
"Dan krijg jij van mij deze koffie cadeau!"
Daar was het mij natuurlijk niet om te doen, dus graaide ik in mijn portemonnee voor een losgeld-fooi. Wie wat bewaart heeft wat.
Kei gezellig een klein feestje in de auto en door naar Hoofddorp voor bestraling 5.




En toen ging de telefoon...