Blogarchief

zondag 4 oktober 2020

Liefde is het mooiste wat er is

4 oktober 

De titel van het blog van vandaag was het thema van de uitvaart van Ada gisteren. Nicole, Monique en Jeroen hadden dit thema niet beter kunnen kiezen; er was zoveel liefde in de zaal! De dag begon al liefdevol toen Jacqueline mij helemaal kwam ophalen in Lisse en we later met haar man door reden naar de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek. Een prachtige locatie, midden in de bossen waar Juup's uitvaart ook was op 10 augustus. Toen heb ik hondsberoerd op de bank de livestream gevolgd en was ik al zo onder de indruk van de locatie. Een mooie ruimte met een enorm groot raam aan de voorkant waardoor je ziet dat je midden in het bos bent; prachtige bomen en struiken en supergroen. Voor dit raam de mooie, serene witte kist met rode rozen van de familie. Alsof Ada ook midden in dat bos stond, echt prachtig.

Het was zo'n prachtige intieme, intense, liefdevolle en persoonlijke uitvaart, het valt eigenlijk niet te beschrijven. Kleinkinderen die live zingen, prachtige zelfgeschreven teksten vertellen en ondertussen elkaar bemoedigend toelachen, een arm om elkaar heen slaan en gewoon lief zijn voor elkaar. Uit de verhalen van alle sprekers bleek hoe geliefd ze was, hoe verbindend en hoeveel ze voor iedereen betekend heeft en wat voor waanzinnig mooi gezin ze heeft voortgebracht dat zoveel liefde uit straalt. Dat is echt uitzonderlijk en dat werd vandaag wel duidelijk.

Ik was de derde spreker. Nicole had me gevraagd of ik mijn blog 'Op Ada' van 24 september wilde voorlezen, namens alle vrienden en vriendinnen van haar en haar zus en broer. Vereerd en blij dat ik dit mocht doen, hoe moeilijk ook als de tranen over je wangen biggelen. Dankbaar voor de complimenten die ik later kreeg en dat ik met Nicole en Monique nogmaals op Ada kon proosten.

Weer naar huis gebracht waar ik rond de klok van 19.00 arriveerde. Fien had pizza en patatjes gehaald. Hebben we lekker opgesmikkeld en toen was ik leeg. IJskoud en doodmoe, maar daar had Fien de oplossing voor: "Jij gaat even een hete douche nemen, daarna gaan we lekker in jouw bed met 2 dekbedden een Barbie film kijken!" Onze quilty pleasure, Barbie films hebben altijd een onwaarschijnlijk fantasieverhaal met veel roze, heerlijk. Heb de clou van de film gemist omdat mijn ogen dichtvielen maar daarna heerlijk geslapen.

Vanochtend even fijn ge-face-timed met Elies in Harrogate en de uitvaart uitgebreid besproken. Elies moest in haar up de livestream volgen, vond ik zo rot voor haar. Vanuit de UK NL inkomen gaat niet zomaar en terug ook niet zonder quarantaine. Vandaag is het ook dierendag en Fien en ik hebben Dé poezenfilm geboekt in de bios, gaan we zo even lekker zwijmelen met katten en een lekker visje halen voor onze kater. Ook dat is liefde.

En toen ging de telefoon...