Blogarchief

donderdag 27 augustus 2020

Koffie

27 augustus

Kopje koffie op dag 7!
Koffie is mijn graadmeter weet ik nu. Als ik ook maar even denk: zal ik een kopje zetten? dan weet ik dat ik het ergste van de kuur gehad heb. 
De pillen zijn uitgewerkt dus ik mag ook weer deelnemen aan het verkeer dus besloot vanochtend vroeg een stukje te fietsen. Het voelt heerlijk: wind in je nep-haar, maar zelfs fietsen op een e-bike is verrekte vermoeiend! Even langs de zwarte zwaantjes die heel groot maar nog wel lekker donzig zijn en weer terug. Gauw op de bank, duizelig en een hartslag van veel. Maar het trok weg dus dit half uur beweging heb ik weer binnen!
Bovendien hoef ik ook verder niets vandaag, lekker overzichtelijk.
Er komt wel een dame van de thuiszorg vandaag, om mijn Picc line door te spoelen. Thuiszorg, ook een nieuw fenomeen. Een kordate dame stapt binnen en begint spullen uit de tas te halen.
"Ahum, wilt u alstublieft eerst even de handen wassen?"
"Goed dat je het zegt" en ze doet het meteen.
Ik heb de 'blije doos' van de oncotheek al klaargezet, een doos vol spuiten, pleisters, gaasjes en nieuwe infuusdopjes.
Ik vermoed dat dit niet op anderhalve meter kan, en aangezien ik nergens een mondkapje zie verschijnen pak ik mijn pakket maar.
"Ik heb er wel een hoor, maar die ligt in de auto denk ik" zegt ze.
Zou toch wat zijn, doe je zo voorzichtig mogelijk en krijg je straks covid van de thuiszorg?? Ik vermoed dat ze zo vaak getest of bevraagd zijn dat ze juist zeker weten dat ze het niet hebben en daarom het mondkapje vergeten?
Ik moet ook zelf een doos steriele handschoenen regelen, staat in het protocol van deze organisatie en zit niet in mijn blije doos. Heb ik weer een doel morgen: fietstochtje naar de apotheek, geen probleem Regel ik meteen een extra grote doos mondmaskers want kreeg net bericht van school dat als kinderen zich prettiger voelen met een mondkapje, ze dat gewoon moeten gebruiken. Daarmee is de zorg van lopen in drukke gangen met 1500 leerlingen meteen opgelost. Misschien moet ik er elke dag een leuke spreuk op schrijven, alternatief voor een gezellig briefje in de broodtrommel.

En toen ging de telefoon...