Blogarchief

zaterdag 5 september 2020

AC 3

5 september

Gisteren de derde AC.
Begonnen met bloed afnemen via de Picc-lijn, wat een verademing! Je voelt er niets van en geen naar en verkeerd geprik meer. De verpleegkundigen van de dagbehandeling zijn ook voorstander van een Picc lijn en met de beleidsmakers van het ziekenhuis is nu overleg om het niet meer als optie aan te bieden maar als standaard. Ik ben fan. Ja je kunt ook pech hebben met een ontsteking en het is even pielen met douchen maar vergeleken met de chemotherapie is het peanuts.
Mijn bloedwaarden hebben zich perfect hersteld, op het HB na. Ik ben trots op mijn lichaam dat het deze aanslag zo goed te boven komt! Mijn medicatie is nog een beetje aangepast omdat ik na de vorige keer dagenlang pittige hoofdpijn had. De toenemende pijn in mijn borst waar de tumor zat blijkt een veelgehoorde klacht bij chemotherapie, en is ook normaal.
De verpleegkundige die mijn infuus deed bleek de dame te zijn die mij in de auto belde toen we uit Kroatiƫ vertrokken en bij wie de alarmbellen afgingen bij het woord Kroatiƫ. Ze voelde zich een beetje ongemakkelijk......en gaf aan ik het eerste 'gevalletje code oranje' was en ze in een soort paniekreactie gehandeld hebben, en pas een paar dagen later er een officieel protocol lag. Ik zit er allang niet meer mee, maar jammer dat we voor niets eerder vertrokken zijn en het overleg waarbij ik toestemming had gewoon te starten nergens was genoteerd. Ze was wel opgelucht na dit gesprek.
"Beleidsmatig gaat er hier wel meer mis, zeker sinds corona" grapte ze.
Ja....dat merk ik regelmatig.
Gelukkig is de zorg op zich nog altijd heel fijn en goed!
Ook kunnen regelen dat de 12 vervolgkuren, die wekelijks zijn, naar de maandag verplaatst worden. Anders ben ik elk weekend beroerd tot einde jaar en ik wil ook gewoon eens een stukje wedstrijd bij de kids kunnen kijken!
En oh ja, ik moet nog een mri. Want in de rechterborst zit nog altijd een vraagstuk. 29 oktober wordt deze gemaakt.
Thuis op de bank en na een moeizaam hapje eten in bed. Moest wel wakker blijven voor de medicatie van 20.00 en ben toen in slaap gevallen.
Om een andere bijwerking te ontdekken midden in de nacht....incontinentie. Wat een gedoe, ik weet dat dit ook voorkomt maar ja, niet bij iedereen. Lang leve de doos incontinentie spullen die ik kreeg nav de diarree aanval van kuur 1 dus dat maar gebruiken. Niet leuker, wel veel makkelijker. Gaat vast weer over.
Vanochtend bleek ik een knalrood hoofd te hebben, ook nieuw. Na overleg met AVL blijkt dat van de Dexamethason te komen. Heb ik alle kuren geslikt maar nu blijkbaar deze uitwerking.
Nou, deze eerst paar dagen weer gewoon voorbij laten gaan tot ik me wat beter ga voelen, het is niet anders. De doos nutridrink is net bezorgd maar moet er nog niet aan denken. De injectie om mijn witte bloedlichaampjes op te stuwen is ook bezorgd, die moet ik over 4 uur inspuiten en die geeft ook algehele malaise en botpijn voor 2 dagen.
Ik hou me maar vast aan iedereen in het ziekenhuis die zegt: "Die AC kuren zijn echt het ergste, die 12 daarna zijn beter te doen!"

En toen ging de telefoon...