Blogarchief

dinsdag 12 januari 2021

10 weken skischoen

12 januari

Gisteren stonden zowel Blessing als Linda om 9.30 op de stoep. Blessing komt via de thuiszorg weer 3 uurtjes schoonmaken op maandag. Ze was blij met de dweilen waar ze om gevraagd had vlak voor ik zelf het huis weer kon doen en ik was blij dat ik ze destijds meteen gekocht had. Toen de winkels nog open waren en ik gewoon kon lopen. 

"You are a strong woman, I can see that in your eyes" zei ze. Dat vond ik nou een mooi compliment. 

Terwijl zij aan de slag ging, 1 tiener naar school fietste en de andere 2 ergens achter een laptop of telefoon online lessen volgden gingen Linda en ik naar het LUMC. Eerst de afdeling K2 voor een röntgenfoto en toen weer naar K3 voor de gipskamer. De breuk was wederom niet verplaatst en geneest standaard. Net als bij een mens die geen chemo gehad heeft of Tamoxifen slikt dus. Dat is mooi. Ik was wel toe aan een focus dus vroeg hoe lang die schoen nog aan moet. De plek van de breuk is een plek waar weinig doorbloeding is en dus geneest zo'n breuk langzaam. Derhalve moet de schoen nog 7 weken aan. Zo hee, wat een tegenvaller! Ik had al gegoogeld op bergschoenen want weet dat dat de volgende stap is. Enkeltje fixeren en lopen maar. Vervolgens moest de 'arts' nog even beoordelen. Dat is een dame (ik gok in opleiding want nog heel jong) die op een meter van mijn gipsbank afzat, waarschijnlijk alles al gehoord had, niet naar mijn voet keek en exact hetzelfde vertelde als haar gips-collega. Vast goed om het eigen risico erdoor te jassen, want consultje arts is toch weer een extra declaratie bij mijn zorgverzekering gok ik. Ik noem het alleen geen consult.

"Als uw tenen doof worden of tintelen moet u komen, anders zien we u over 3 weken."

Wederom heb ik uitgelegd dat ik neuropathie heb en al dove en tintelende tenen heb, dat ik weinig gevoel heb in mijn voeten en de neuropathie door deze breuk en geen beweging alleen maar erger lijkt te worden. Daar werd vakkundig omheen gekletst en zo stonden we al snel weer buiten. Nog even gevraagd of ik de krukken moet blijven gebruiken. "Op geleide van pijn" was het antwoord dus als ik zonder niet meer pijn krijg mogen ze in de kast. Mooi, ik heb weinig pijn dus dat komt wel goed.

Thuis een kopje koffie in een schoon huis en boodschapje op de markt gedaan met Linda. Er staan slechts 3 kraampjes en toch voelt het als een uitje. Linda was blij dat ze weer eens door een winkelstraatje liep, ook al was alles dicht. 

Ondertussen kreeg ik mail van de ondersteuningsconsulente van het AVL. Zij belde vorige week en bedacht na mijn verhaal over gebroken voet en neuropathie dat ze de revalidatie arts van het AVL zou vragen voor een advies in deze specifieke situatie. Dat had ze: er moet dringend een advies komen van een revalidatie arts die vervolgens eventueel ergotherapie, fysiotherapie of aanpassingen voorschrijft. Ik geloof niet dat ik in het LUMC de aandacht getrokken heb met inmiddels 5x de neuropathie benoemd te hebben, ik geloof ook niet dat ik een afgestudeerde arts heb ontmoet aldaar want in mijn app staat steeds dat ik een afspraak heb met een 'senior medisch specialist', lekker algemeen, en ik geloof ook niet dat ik bij het LUMC een gedegen advies ga krijgen. Het AVl heeft echter een wachtlijst dus tja, ze gaan kijken hoe dit op te lossen.

Vanochtend vroeg een mail dat de thuiszorg organisatie zich vergist heeft en er derhalve op donderdag niemand komt zoals beloofd omdat mijn indicatie door de gemeente op minder hulp gezet zou zijn dan ze ingepland hebben. Ik weet toch zeker dat mij 2x per week beloofd is door de gemeente dus het mailtje maar weer doorgestuurd met de vraag hoe dit zit. 

Nog even het LUMC bellen met de vraag of mijn ingeplande afspraak voor 1 februari naar later op de ochtend mag, maar het antwoordapparaat vertelt mij dat ik vanaf 13.30 kan bellen en het is 13.26. Dus 10 minuten later het hele keuzemenu weer door om vervolgend een bandje te krijgen dat mij vertelt dat ik tot 11.15 kan bellen??? Denk dat Katrijn een vrije middag heeft opgenomen en een ander bandje heeft aangezet in de afgelopen 10 minuten. Ik hoop dat ze geniet van het lekkere weer. Mijn dag gaat in ieder geval vanzelf voorbij zo.

En toen ging de telefoon...