Blogarchief

donderdag 21 mei 2020

Vakantie?

21 mei

Ik ben zo blij dat de zon elke dag schijnt de laatste dagen! Dan ziet de buitenwereld er heel fijn uit ook al doet je binnenwereld even iets anders. Deze medische mallemolen zal je maar gebeuren in een eindeloze herfst-in-corona-tijd.... moet ik helemaal niet aan denken.
Waar ik ook heel blij van werd was de douche van vanochtend. Het cliché klopt gewoon; uiteindelijk zijn het de kleine dingen die het doen. Daar hoort een douche na 3 dagen kattenwasje bij de wasbak dus ook bij. Het verband mocht van mijn onderbeen vandaag en ondanks de hechtpleisters die moeten blijven zitten zie ik wel dat het een fikse deuk is geworden, so be it.
Nu de bestralingsdata bekend zijn en daarmee ook mijn time-out daarna om te herstellen voordat de rest komt, heb ik project vakantie weer opgepakt. Eerst keurig met de kids overlegd, die worden inmiddels heel blij als het toch heel misschien door kan gaan terwijl we pas echt blij kunnen zijn als we echt in de auto kunnen stappen in juli. Onze reisorganisatie Estivant heeft goede hoop in ieder geval, lieten ze per mail weten.
Eerst maar eens toestemming vragen aan school of de kids een week eerder weg mogen. Na 5 jaar VO weten wij hier allemaal dat buiten een potje bowlen en een boek inleveren, er niets gebeurt in zo'n laatste week. Bij het invullen van het toestemmingsformulier heb ik bij de vraag: 'hoeveel lesuren mist uw kind vanwege deze aanvraag?' dus het cijfer 0 ingevuld. Ik vind dat we een hele goede reden hebben; een week na de officiële vakantiedatum start ik met de chemo. Hoe fitter en blijer ik daarmee start hoe beter, en ik word al blij van het invullen van zo'n formulier want dat betekent dat er een kansje is dat het lukt.
Estivant wederom gebeld, nadat ik zelf al had gecheckt online of onze geboekte vakantietent ook eventueel een maand eerder al beschikbaar is en dat is zo. Er werken hele fijne mensen daar hebben we gemerkt in de afgelopen 6 jaar en ze denken altijd mee. Jurgen vertelt me dat ik inderdaad de vakantie naar voren kan halen, dat er alleen een omboekings-fee betaald moet worden die ik op mijn annuleringsverzekering kan verhalen.
"Informeer anders eerst even bij je verzekering" stelt hij voor.
Dus ging ik bellen.
"Ik wil graag mijn geboekte vakantie omboeken en naar voren halen en dien een boete te betalen hiervoor. Is dit gedekt?"
Met deze summiere informatie kon ik geen antwoord krijgen.
"Mevrouw, dat hangt heeeeeeeelemaal van de situatie af, de stukken die u indient en dan moeten we alles eens rustig bekijken."
Dus heb ik maar de uitgebreide versie verteld. Ook dat ik weet dat ik sowieso de hele reis kan annuleren vanwege mijn situatie maar liever in oplossingen denk en dit voor ons dé oplossing is. Mits Europa van het slot gaat. Maar ja, zo niet dan heeft iedereen pech en krijgen we vouchers voor volgend jaar, zoals iedereen die iets geboekt heeft.

"Vakantie, in Juli al? U bent wel erg optimistisch".
"Ik denk niet dat vakantie kan dit jaar."
"Straks moet u van Rutte 14 dagen in quarantaine als u terug komt, en kan uw behandeling niet starten."
"Het is al allemaal erg genoeg voor u, zou u niet gewoon annuleren? Wij betalen u alles keurig terug."
"Stel dat u vouchers krijgt omdat het toch niet door kan gaan, nou dan wil iedereen volgend jaar op vakantie en worden alle reizen steeds duurder. Dan moet u heel veel bijbetalen en is uw voucher veel minder waard."

Ik had inmiddels bijna de slappe lach. En ook een beeld bij de meneer aan de andere lijn.
Ik stel me voor: een meneer die vanuit huis werkt, aan een mahonie houten eikentafel zit met een statige staande klok achter zich en een Perzisch tapijt op de grond. Met een keurige stropdas onder zijn bordeaux rode trui boven een even keurige bandplooibroek. Zijn losse haren keurig zijdelings over zijn kale bolletje gekamd. Met wat geurwater erop; dan blijft het beter plakken.
In ieder geval een meneer die het vast heel goed bedoelt, maar geen prijs wint voor het binnenhouden van de cash flow. Hij wil huppakee meteen 2000 euro terugbetalen en ik vraag maar om een bedrag dat niet hoger zal zijn dan 300 euro.
Als hij degene is die straks bepaalt of ik uitbetaald krijg vraag ik me af of hij objectief ernaar kan kijken.
Hoe dan ook, ik neem de gok en heb de trip omgeboekt. Het hele leven op straat is al een risico tegenwoordig dus dit kan er ook wel bij.




En toen ging de telefoon...