Blogarchief

dinsdag 31 maart 2020

Trouw

31 maart

Het interview is vandaag verschenen.
https://www.trouw.nl/a-b9fe8d11

De journalist appte vanochtend dat het eerder dan gepland online gezet zou worden. En of ik nog een laatste wijziging kon goedkeuren binnen 10 minuten. Dat moest dus even snel en gehaast maar ik ben wel tevreden geloof ik. Ondertussen reed ik met HJ net naar de Gamma voor een klusdingetje. Nog altijd bedenk ik iets per dag om maar bezig te blijven. Bij de Gamma mag maar 1 persoon naar binnen, dat was ik dus niet en zo kon ik even op 2 meter afstand een kletspraatje maken met een onbekende volwassene. Daar kun je dus gewoon even enorm van genieten in deze tijden. De medewerker van de Gamma die achter een tafel met desinfectiemiddel & doekjes buiten stond te controleren of er echt maar 1 persoon naar binnen liep, zei tegen mij:
"Iedereen denkt zeker dat hij het gedaan heeft he?" Doelend op HJ die net naar binnen liep.
"Ja, ik heb het ook meegemaakt hoor, met mijn vrouw, en die heeft een hoofddoek op en dan heb je al helemaal snel dat iedereen denkt dat je als vrouw mishandeld bent!"
Afijn, we hadden een leuk gesprek over hoe zijn vrouw dan aan dat blauwe oog kwam, dat zijn vader van 80 zelfs dacht dat zijn zoon door het lint was gegaan maar nee, de TV die ze ophingen aan de muur tikte per abuis haar gezicht aan." Het duurde 2 weken voordat het geheeld was. hmmmm, dan heb ik nog even te gaan. Ik zal niet weer een foto van mijn gezicht posten, maar kan je vertellen: het ziet er niet uit.
Thuis aangekomen belde een journalist van RTL nieuws, of ze vanmiddag langs mochten komen voor een interview en item op tv vanavond. Dat gaat snel....het artikel staat nog maar net online. En waar hebben ze mijn telefoonnummer vandaan? Afgezien van een half blauw gezicht hoef ik echt niet op tv dus ik heb vriendelijk bedankt.
En toen gebeurde er iets waardoor er binnen 1 minuut 3 tieners beneden stonden. Vele malen sneller dan na de smak die ik gisteren op de marmeren vensterbank maakte (ja, we hoorden wel iets bonken maar ach, ik dacht dat iemand van de trap viel of zo.....dussss).
De wifi viel uit!
Verschrikkelijk! "Mam, we hebben wel school hoor! Nu denken ze dat we spijbelen en moet je een briefje schrijven."
Denk dat dat wel meevalt want we hebben elke dag hier te maken met 'lesuitval', ja echt.
Ziggo had een storing en na een uur deed alles het vanzelf weer.
Ik ben weer superverwend met post en fruit en verrassingsmanden. Ik word er verlegen van, echt bijzonder.

Van mijn zorgverzekering heb ik het Borstkankerboek gekregen. Geschreven door artsen van het AVL. Dan wordt dat het klusje van morgen: eens een stuk lezen in dit roze boek.

En toen ging de telefoon...