Blogarchief

zondag 24 mei 2020

Healthy

24 mei



Inmiddels heb ik zoveel gevraagd en gelezen over de komende bestralingen en chemotherapie dat ik wel in de gaten heb dat er maar 1 ding is waar ik zelf iets aan kan doen om de bijwerkingen zo goed mogelijk te ondergaan: zo gezond en fit mogelijk starten morgen.
Mijn wandelingen heb ik on-hold gezet sinds de ingreep aan mijn enkel afgelopen maandag en ik heb dus alleen maar een beetje gefietst hier en daar.
Yoga stond hoog op mijn lijstje om weer op te pakken via zoom. Nu mijn bovenlijf van buiten mooi geheeld is maar van binnen nog best gevoelig wilde ik dit in ieder geval proberen gisteren. Maar, vlak voor de les bedacht ik me dat elke downward-facing dog niet kan zonder aan de spieren in je onderbeen te trekken en een kleermakerszit ook niet fijn is met een wond. Jammerrrrrrr.....Lossssslaten.....komt wel weer.

Met een aantal collega's zitten we in een Facebookgroep waar gezonde recepten en tips om in het buitenland vegan te eten worden gedeeld. Nu heeft een collega haar eigen kookboek uitgegeven, met prachtige foto's van onderweg. Gekocht, gelezen en gestart met een voorraadje ingrediƫnten aan te leggen die je niet zomaar in je kastje hebt staan en die ook niet zomaar overal verkrijgbaar zijn. Lang leve online shoppen. Gisteren ontving ik een soort blije doos en kon ik beginnen!
Terwijl de plantjes buiten staan te swingen omdat er eindelijk een buitje valt, duik ik de keuken in.
De 'life changing granola' staat af te koelen na een half uurtje oven en het huis geurt nu inmiddels naar bananenbrood.
Ondertussen heb ik gisteren gegoogeld op gezonde smoothie recepten en heb ik genoeg opties gevonden om de komende weken te mixen.
"Wat liggen hier voor gekke rode dingen in de koelkast?"
"Dat zijn rode bieten Ties, ga ik hele gezonde drankjes mee maken."
"Nou, succes moeder."
It's a plan: Elke bestralingsdag stop ik een smoothie-to-go in mijn fietstas voordat ik 17 km naar Hoofddorp fiets en die ik daar kan opdrinken voordat ik terug fiets. Of voordat ik het apparaat in ga. Een energie bommetje vol anti-oxidanten die mijn gezonde cellen hopelijk een impuls geven om vooral snel weer te herstellen na de optater. Het is ook gewoon lekker. En een nieuwe routine, dus een houvast.

En toen ging de telefoon...