Blogarchief

donderdag 3 september 2020

Sushi

3 september

In mijn blog van 2 juli postte ik het tweeluik, gemaakt door een collega die ik tot op dat moment nog helemaal niet kende. Dat klikte zo leuk, dat we steeds contact hebben gehouden en ik 2 weken geleden naar haar toe reed voor de laatste foto voor het drieluik. Met het leukste 'attribuut' wat ik kon bedenken.
Tadaaaaaaaaaa

Ik kreeg vandaag een We transfer van zo'n 90 foto's met kitten Sushi en ik word er zo vrolijk van!


Hij is net als onze Mick een kruising van een Maine Coon en een toevallige voorbijganger.
Nathalie heeft ook een andere collega op de foto gezet met een speciaal verhaal, dat is Wilbert die jaren geleden tijdens een privé reis schipbreuk geleden heeft. De kapitein in het verhaal ondernam niet echt actie en met onze gedegen flight safety trainingen in het achterhoofd heeft Wilbert de leiding gepakt. En velen gered.
De foto actie van Nathalie heeft zoveel mooie tweeluiken van collega's opgeleverd dat Nathalie en Wilbert samen bedacht hebben om een boek uit te geven met die foto's en mooie teksten. En hebben ze mij vandaag gevraagd om ook een verhaal te schrijven! Ontzettend leuk en om blij van te worden zo aan de vooravond van mijn derde chemokuur.
Een andere collega die ik nog helemaal niet persoonlijk ken maar trouw berichtjes stuurt en ook een boek wil gaan schrijven én kanker heeft gehad, vertelde vandaag dat ze niet weet waar ze moet beginnen met haar verhaal.
'Laten we als ik een goede dag heb een strandwandeling maken en een drankje doen bij de Branding, dan vertel ik hoe ik het heb aangepakt' appte ik haar.
Haar bericht vandaag kwam op het goede moment; ik heb besloten dat ik mijn betere dagen ook wil benutten met sociale contacten. Anders wordt het mentaal zo zwaar want het leven staat zo stil op deze manier. Afstand houden lukt best en afbellen kan altijd en heeft iemand een snotneus hebben we pech.
Gisteren was ik bij de huisarts. Zij adviseerde mij precies hetzelfde, omdat het anders echt niet vol te houden is. Ze nam alle tijd. Ik kwam al emotioneel binnen omdat iemand de song 'Ode aan het leven' van Diggy Dex net had aangevraagd op de radio tijdens de KWF 100-uur uitzending. Laat dat nou net het nummer zijn waarvan ik een paar jaar geleden dacht: draai die maar op mijn uitvaart.
Dat komt dan even binnen.
Bovendien ging ik niet naar de huisarts om even gezellig te kletsen maar omdat de envelop van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker weer in de bus lag aangezien ik dit onderzoek moet herhalen deze maand vanwege aangetroffen HPV in februari.
Ik vertelde de huisarts dat ik het best lastig vind dat er onder jeugd meer besmettingen zijn maar er op de school van mijn kinderen toch 1500 leerlingen door de gangen struinen zonder mondkapje of afstand, ook al is het in de lokalen goed geregeld. Daarop bood ze aan dat onze kids bij klachten, meteen via de huisarts getest mogen worden.
"Dan bel je en zeg je maar dat ik toestemming heb gegeven, en dan heb je ook veel sneller de uitslag."
Heel fijn!
Ik moet alleen ook gewone virusjes en griepjes buiten de deur zien te houden en dat lijkt me vrij ingewikkeld in de herfst/winter.

Mijn tape tegen misselijkheid zit weer rond mijn middenrif, ik heb 2 flessen vers sap om morgen tijdens de kuur te drinken en verse broodjes zodat ik in ieder geval goed gegeten heb voor de misselijkheid toe slaat.
De diëtiste is geweest en ze heeft berekend hoeveel calorieën en hoeveel eiwitten ik binnen moet krijgen zolang ik behandeld word met chemotherapie en het is overduidelijk dat dat in de eerste week na een kuur echt niet lukt. Ze stuurt een pakketje nutri-drankjes met voldoende calorieën en eiwitten om tussendoor te nuttigen als het warme eten niet lukt en adviseert elke 2 uur 'iets' te eten. Ik heb een heel handig lijstje gekregen met de hoeveelheid eiwit per soort product en daaruit blijkt dat heel veel vega-items nauwelijks minder eiwit bevatten dan de dierlijke variant als het gaat om broodbeleg of joghurt en dat er meer in vis dan vlees zit! Ze begon te stralen toen ik vertelde dat ik Inge's linzensoep heb gegeten en nog voorraad heb: dat is de beste eiwitrijke soep die er is!
Kan ik toch het vlees laten staan en op een goede dag een keer lekker Sushi bestellen!


En toen ging de telefoon...