Blogarchief

vrijdag 27 maart 2020

En nu?

27 maart Ondertussen is mijn hele dossier vanochtend bij het Antonie van Leeuwenhoek gearriveerd. Ik heb een afspraak as donderdagochtend. Ik mag niet komen, dat mag bijna niemand. Ik word donderdagochtend gebeld door de oncologisch chirurg, daarna word ik besproken in het team, in de middag belt hij weer of krijg ik een fysieke afspraak en hoor ik hopelijk hoe verder. Ondertussen heb ik een mail gestuurd naar het Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven. Zij melden op hun website dat ze tijdelijk patienten met borstkanker overnemen die elders niet geholpen kunnen worden vanwege corona. Mocht het AVL ook niet op korte termijn de mri-geleide biopten kunnen nemen en/of een goed behandelplan starten agv corona, dan willen ze mij wellicht tijdelijk aan Bilthoven overdragen. Adem in, adem uit. Daar gaan we weer: een volle week wachten op wat komen gaat. Hopen dat wat er in mij groeit, niet al te hard groeit. Of een afslag naar mijn lymfen neemt. Ondertussen is nu ook in de media wel duidelijk dat er nog meer zieken op zorg wachten, behalve corona patiƫnten. De stichting melanoom deed een oproep aan de lotgenoten: 'degene die merkt dat de coronacrisis gevolgen heeft voor zijn of haar behandeling en standby wil staan voor een interview, reageer alsjeblieft'. Tsja, daar ik toch al in een staat van actie verkeer, actie om op te komen voor mijn eigen lijf, heb ik gereageerd. En dus belde de publieksvoorlichter van de stichting om te vertellen dat Trouw mij graag belt as dinsdag. En nu is mijn energie foetsie. Ik ga met een kaarsje aan, tussen mijn prachtige bloemen en onder mijn mooie deken, voor de televisie een beetje haken. Fijn weekend allemaal.

Deken van liefde



27 maart

Al geruime tijd haak ik samen met een steeds groeiende club collega's losse granny squares. Die sturen we op naar de initiatiefneemster (een super creabea). Zij zorgt dat de granny's van verschillende hand aan elkaar gemaakt worden. Zodra er een complete deken is gevormd wordt hij opgestuurd naar een zieke collega. Een collega die niet zomaar even ziek is maar geruime tijd niet kan werken. Omdat wij weten dat in een groep van 10.000 collega's je dan ook echt uit de picture bent en dat heel rot kan voelen, omdat het niemand opvalt dat je er niet bent.


Vandaag stond post.nl voor de deur, met een pakketje. Daar zat een Deken van Liefde in voor mij! Enorm verrast was ik!


Sowieso voel ik een deken van liefde ondanks corona! Mijn huis staat vol bloemen, ik krijg lieve kaartjes en appjes. Ik merk heel duidelijk dat velen meeleven, ondanks corona. Lieve allemaal: enorm bedankt en ik krijg er een heel blij en warm gevoel van! En als ik een keer niet meteen of uitgebreid terug app of bel, weet dat ik me hoe dan ook erg gesteund voel!! En bij deze dus vast sorry als er niet meteen een reactie komt van mij.



En toen ging de telefoon...