Blogarchief

woensdag 30 september 2020

Sisser

30 september

Vanochtend vroeg de verdovende middeltjes bij de apotheek opgehaald, inclusief die voor de mond. Met die laatste moet je het spul door je hele mond verplaatsen en dan uitspugen. Maar hoe doe je dat zonder je lippen te raken?.....die raakten dus ook verdoofd. Gelukkig niet voor lang, ik zal er wel handigheid in krijgen. Ondertussen met een zaklamp maar eens gekeken hoe het eruit ziet in de mond....niet best. 

Vanmiddag naar het AVL met Christine. Het inleidende gesprek had ik inmiddels telefonisch gedaan vanochtend en was heel duidelijk en helder. Als ze dit nou gepland hadden vóór iemand die gezellige mail verstuurde....had onrust en paniek gescheeld. Een alleraardigste gynaecologe ging het onderzoek doen en ze zag al snel dat de chemo van binnen en van buiten de boel enorm geïrriteerd heeft en begreep ook direct hoeveel last dit veroorzaakt. Dus eerst maar een kweek genomen om te kijken of er nog extra behandeling nodig is. Vervolgens werd er van alles van binnen met een zuur aangestipt waardoor eventueel verdachte cellen wit zouden kleuren. Ik kon meekijken op de camera en zag alleen maar witte plekken.....maar die hadden niets met verdachte cellen te maken. Het is gewoon een kleine chaos vanbinnen door de chemo en door de behandeling tegen de bijwerkingen.

"Ik zou niet weten waar ik in deze toestand nu een biopt van zou kunnen/ moeten nemen. Het heeft nu geen zin en we maken een nieuwe uitstrijkje over 6 maanden, het is echt veilig om het nu even te laten." Dat liep dus met een sisser af; ik stond snel weer buiten zonder al teveel pijnlijk gedoe en met nog een recept om de boel te laten herstellen. 

Gauw thuis weer even op de bank gekropen en genieten van de prachtige bloemen van Christine. Wat word ik toch weer verwend, zo lief.





En toen ging de telefoon...