Blogarchief

dinsdag 28 april 2020

Aan tafel met de baas

28 april

Vanochtend na het ontbijt naar HJ gewandeld voor een koffie-tje. Dit wordt mijn eerste paracetamol-loze dag vandaag. Mijn hele linker-borstkas is nog gevoelig en moet je vooral niet aanraken of blootstellen aan een hobbeltje in de weg, maar als ik me rustig houd gaat het goed genoeg zonder pil.
Ik moet mijn conditie wat zien op te krikken na de operatie. Sinds 13 april de sportschool dicht ging waar ik 2 tot 3 x in de week een Milon cirkel deed en vervolgens de operatie met een hoop farmaceutische middeltjes en weinig beweging is de conditie ronduit beroerd. Dat merkte ik vooral na twee trappen omhoog tot HJ's appartement.
Ik plofte neer en de koffie werd geserveerd.
"Ik zie weer een Ingeborg voor me zitten, in plaats van een patiënt."
Dat is een mooi compliment.
Ik doe weer van alles en ja het is zeer gevoelig, net als wandelen. Maar het wordt acceptabel. En ik word altijd blij als ik het meeste zelf kan doen en niet om hulp hoef te vragen. Dat werkt positief door op je gemoed: dat je blij bent dat je iets voor mekaar hebt gekregen. Net als dat je op je werk iets nuttigs hebt afgerond.
Bovendien is het bijna donderdag, uitslag-dag en voelt het alsof ik weer een beetje controle heb. Het herstel na de operatie gaat goed, nu over op plan B: de verdere behandeling. Na donderdag is het wachten op uitslagen voorbij en weet ik hoe het ervoor staat.

Om 13.30 zat ik klaar voor de life webcast van onze CEO voor het hele bedrijf. De afgelopen dagen konden we vragen insturen en een greep daaruit werd door de interviewer gesteld. Je merkt dat de vragen vooral gesteld zijn vanuit de meldingen in de media. Op FB wordt ook een hoop gespeculeerd en paniek gezaaid, ik lees het niet. Collega's die schrijven dat er 'zeker ontslagen zullen vallen' of vinden dat 'de piloten maar eens salaris moeten inleveren.' Zoals Pieter zegt: we moeten vooral samen de schouders eronder zetten en onderling geen verdeeldheid creëren. En ja, we zullen allemaal financieel ons steentje moeten bijdragen. 

Na deze serieuze werk-praat was het tijd voor iets luchtigs. Fien en ik hebben bedacht dat we een kahoot-quiz voor de jongens maken die ze morgen na het diner mogen maken en volgende week maken zij er een voor de meiden. De kahoot gaat over de afgelopen corona week, en wij hebben dus allerlei foto's en filmpjes gemaakt in en om het huis. We zijn 2 uur bezig geweest met die quiz en vinden vooral zelf dat ie heeeeeeeel goed gelukt is, alleen al om onze voorpret.
Nu staat er een lekker vegan maaltje in de oven uit de laatste Allerhande en voor wie het niet lust (nieuw probeersel) heb ik nog een overheerlijke rabarber/ aardbeien compote in de aanbieding.
Fijne avond allemaal.

Stug doorhaken

28 april

Wij haken hier stug door, des te sneller is het donderdag.
Kampioen haken is Fien jaren geweest, toen ze vele knuffels/poppen/sleutelhangers maakte en daar heel goed in was. Maar ja, haken en puberen gaan niet samen ("Ik ben 15 hoor!") en dus verdwenen alle creaties in een vuilniszak op zolder en kwamen er leuke foto's voor in de plaats op de tienerkamer. Tot corona!
Jawel, ik heb haar aangestoken met mijn Deken van Liefde. Ze is haar eigen deken begonnen te maken. Dus zitten wij hier regelmatig in de middag samen te haken.
"Ik lijk wel een oma zeg; zit ik hier op een zaterdagmiddag te haken!"
Tsja, corona doet gekken dingen met de mens. Na het weekend kwamen alle oude restjes wol de zolder af inclusief poppen zonder benen of waar de rok vanaf gezakt was en die moeten allemaal aangepakt en opgeleukt worden. Keigezellig zeg ik.
Nou had ik jaren geleden 'De rode kater' besteld bij de haakmevrouw. Een patroon kon ze niet vinden, maar ze zou zelf wel iets bedenken. Oranje wol hadden we even niet in huis, dus begon ze met een bol groen. Toen ie af was, hebben we dagen de slappe lach gehad. Kijk maar naar de foto, dan snap je het.....
We hebben hem eerst omgedoopt tot kerstboom. Maar dat dekte de lading ook niet echt dus toen werd het 'Het groene Monster'. En op enig moment is Fien begonnen hem te verstoppen in huis met de bedoeling dat als ik hem vond, ik hem dan weer voor haar moest verstoppen. Hij heeft recent een half jaar in een hoge schoen van haar gewoond. Maar sinds het begin van corona is ie er weer en word ie weer driftig verstopt elke dag op de meest maffe plekken.




En toen ging de telefoon...