Blogarchief

dinsdag 30 juni 2020

Shoot

30 juni

Vanochtend had ik een hele leuke afspraak bij een collega in Bloemendaal. Ze had een leuk plan bedacht en dat op onze ShareCareCrew FB pagina gezet. Deze pagina is voor alle mooie en lieve initiatieven van en door collega's, ook al ken je elkaar niet. Je mag je verhaal delen, iets aanbieden of hulp vragen. Soms vraag je niet om hulp, maar wordt het je spontaan aangeboden.
Zo schreef een collega over haar kat die een hele zeldzame aandoening had waar ze zich zo druk om maakte. Een andere collega besloot achter de schermen een paar honderd tikkies van 1€ in te zamelen. Binnen een dag konden we zo met zijn allen iemands leed verzachten door samen de dierenarts te betalen.
Collega Nathalie heeft een mooi plan: om een positieve collegiale vibe te creëren in deze coronatijd vroeg ze of we het leuk zouden vinden om individueel en fotoshoot te doen. Een tweeluik van een foto in uniform en privékleding.
Ons uniform dat bij velen ongedragen in de kast hangt en symbool staat voor het werk dat we zo missen. Werk dat misschien nooit meer hetzelfde wordt of een aantal van ons zal moeten opgeven. Omdat ontslagen niet te vermijden zullen zijn.
Nathalie bundelt alle foto's en maakt er dan later een mooie collage van. Ik zat te twijfelen of ik nu snel voor de vakantie zou gaan of erna, maar ja na mijn vakantie gaat ook mijn haar er gauw af. Desalniettemin is een mooie foto met zonder haar ook wel bijzonder; tenslotte ga ik een lange periode met een andere look door het leven. Nathalie bood spontaan aan om voor mij een drieluik te maken; in augustus ga ik nog een keertje terug.
Heerlijk om even met een collega te kletsen en iets creatiefs en leuks te doen. Uniform aan maakt dat je je eigen sores even vergeet, niet alleen nu maar dat werkt altijd wel zo.

Thuis aangekomen vroeg Fien of ik wilde helpen met een Aardrijkskunde project. Tuurlijk, doen we. Het vorige project-in-coronatijd heeft ons samen 3 uur gekost. We hebben gespeurd naar bergtoppen in Zuid America via Google-earth en aan de hand daarvan allerlei berekeningen gemaakt en prachtige antwoorden op zeer ingewikkelde vragen geformuleerd. Nadat het project was ingeleverd door de hele klas ontdekte de docent dat niet alleen zij zo slim was om een digitaal project van het web te pikken maar dat ook de bijbehorende antwoorden te googelen waren. Met gevolg dat de docent besloot niemand een cijfer te geven. Of je het nou wel of niet op eigen houtje had gemaakt.
Sindsdien is AK geen favoriet vak meer.
Toch gingen de brave Hendrika's er vandaag maar weer voor zitten.
Rivieren, overstromingen, stroomgebieden, dijken doorsteken, m3 water per seconde berekenen, wederom een uur of 3 bezig zijn samen. Bij de vraag of je ook bergen kunt inzetten om overstromingen te voorkomen haakten we af. Tuurlijk, bergen creëren.
En toen, ging de telefoon.
"Met Ron van Estivant. Ik heb goed en slecht nieuws."
Ik kan je één ding vertellen, wij kunnen hier in huis inmiddels geen slecht nieuws meer verdragen.
Hij ging het toch maar vertellen. De camping van onze tweede week blijkt niet meer voldoende corona-proof te zijn dus die week wordt geannuleerd. Dus blijft alleen week 1 in Rovinj staan.
"Ik vind het zo rot om jou te bellen, nadat je eerst alles moest omboeken en vooral de reden daarvoor."
Fien zit nog steeds naast me en hoort alles. Ons humeur is in één klap grandioos verpest en de tranen komen meteen.
Maar ik kan niet anders dan in oplossingen denken, dus stel voor dat we nog een week blijven op bestemming 1 en Estivant een extra tent aanbiedt daar ook al is die week al volgeboekt. Er is wel ruimte op de camping denken ze maar logistiek moeten ze ook alles rond kunnen krijgen en dat is lastig. Dat wordt nog even spannend de komende dagen.
1400 km rijden voor slechts 1 week is geen optie wat mij betreft.
Terwijl Fien naar haar werk gaat en de jongens boven vakantie vieren omdat de laatste toets is gemaakt google ik zelf ook nog maar op 'accomodaties camping Amarin', de camping waar we week 1 zullen staan. Zelf een tent met toebehoren huren en meedraaien met Estivant op locatie kan ook nog, toch?
Ik vind het zelf goed bedacht in ieder geval. To be continued.

En toen ging de telefoon...