Blogarchief

vrijdag 3 juli 2020

Hartenwensje van Borg

3 juli


Lieve lezers,
Ik en hulp vragen is een wat ongemakkelijke combinatie, maar nu is wel de tijd dat ik het eens ga leren. Ik ben tenslotte nog maar 50.
Vandaag heb ik op advies van de mamapoli de afdeling dagbehandeling gebeld om te vragen of ook in het ziekenhuis de regels iets versoepeld zijn per 1 juli en er iemand mee mag naar de chemotherapie.
Nee dus.
Zolang de anderhalve meter regel van kracht is, moet ik in mijn up aan het infuus.
Fien had bedacht dat ze elke chemo mee wilde, ook tijdens school (nou, dat moesten we nog even bespreken, ik ben tenslotte tot ver in de herfst bezig) en dat we met de taxi zouden gaan. Maar ze mag dus niet bij me blijven en moet in de centrale hal wachten. Niet echt fijn als je daar als 15 jarige zit, in je eentje.
In je eentje in een taxi van-naar de chemo-in-coronatijd waarbij je totaal niet kunt inschatten hoe je  op de terugweg erbij zit vind ik een verdrietig idee.
Veel van jullie bieden heel lief je hulp aan, waarvoor dank!
Ik wil graag aan jullie vragen wie ik aan mijn hart-voor-Borg groepsapp mag toevoegen. In die app kan ik vertellen welke hulp ik goed kan gebruiken en kan iedereen zelf kijken wat je wil of kunt doen.
Bijvoorbeeld de eerste data van de chemotherapie kan ik er vast inzetten: 28 juli en 11 augustus. En  best vroeg in de ochtend...en er gaat eerst een heel protocol aan vooraf (bloed prikken, gesprek, uitslag bloed, als je pech hebt terug naar huis en als je 'geluk' hebt door aan het infuus).
Fijn als je me even laat weten indien je in de groepsapp wil.
Fijn weekend allemaal!






En toen ging de telefoon...