Blogarchief

dinsdag 19 mei 2020

Gezicht nr 9

19 mei

Toen ik in maart door de Stichting Melanoom gevraagd werd of ik mee wilde werken aan een interview voor dagblad Trouw over kanker in coronatijd, kreeg de krant na publicatie verschillende reacties. Zo vroeg het Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven mij te laten weten dat ik per direct daar terecht kon, vroeg een lezer om mij een geweldige ‘alternatieve therapie’ door te geven waarbij de krant de aantekening maakte dat deze instantie op de lijst van kwakzalvers stond en belde RTL nieuws of ze dezelfde dag mochten langskomen. Daarna kreeg ik een verzoek van de Borstkankervereniging voor een interview. Vanwege het 40 jarig bestaan geeft zij elke week een ‘gezicht’ aan een borstkankerpatiĆ«nt. Daar heb ik ‘ja’ op gezegd en vandaag is dat interview online gepubliceerd.

https://borstkanker.nl/nl/40-gezichten-ingeborg

Ondertussen hield ik een rustig dagje in de hangmat, nadat ik vannacht merkte dat de ingreep van gisteren de voorraad paracetamol weer zal doen slinken vandaag. Het doet gewoon pijn. Ik lag nog niet in de hangmat of jawel, tringelingeling en de melding AVL verscheen op mijn scherm.
Een hele vriendelijke dame wilde even weten of de voorbereidende instructies voor de scan van vrijdag allemaal duidelijk zijn en of ik nog vragen heb. Toevallig bedacht ik me vanochtend dat de hechtingen van gisteren misschien wel iets metaalachtigs in het draadje hebben zitten? Het antwoord op die vraag wist ze niet dus dat meld ik vrijdag wel. En gelukkig kan ik nog steeds antwoorden dat ik geen covid-symptomen heb en weet dat er geen begeleider mee mag.
Terwijl ik een kopje koffie ging zetten en Joep naast mij een glas limonade inschonk keek ik hem verbaasd aan.
“Wat heb jij vannacht gedaan Joep?”
“ Hoezo?”
“ Moet je kijken in de weerspiegeling van dit keukenkastje: je bent gewoon ineens even lang als ik!”
De glunderende lange tiener van 13 ging direct rug aan rug staan en sprong daarna blij de kamer door. Onze kinderen groeien altijd in de zomervakantie, en blijkbaar heeft corona hetzelfde effect want hij is nog maar 1 cm van mijn kruin verwijderd.
Ongemerkt, terwijl we al 9 weken op elkaars lip zitten.




En toen ging de telefoon...