Blogarchief

dinsdag 27 oktober 2020

Taxol 4

27 oktober

Klokslag 07.30 zaten Nicole en ik keurig gemond-kapt in de auto naar het AVL. Zij vervolgens een mooi plekje gezocht in de centrale hal waar ze voor haar studie een aantal artikelen ging lezen en ik met de trap naar boven voor de dagbehandeling. De trap. Ik merkte thuis vanochtend al dat de trap weer een ding wordt, een vermoeiend obstakel. De trap in het AVL is ook een obstakel dat meteen kortademigheid veroorzaakt. De oorzaak was ruim een uur later gevonden: HB is wederom flink gekelderd. Erg jammer dit want het heeft zo'n impact op je algehele welbevinden. 

Het bloed afnemen duurde nogal want het sticker apparaat was stuk. En dat apparaat heb je nodig om de juiste etiketten voor op de bloed-buisjes te plakken alvorens ze via een koker de bloedafname sluis in geslingerd worden. Er was ook een computerstoring en bij de afdeling bloedcontrole ging ook iets niet goed waardoor het lang duurde voordat alle lab-uitslagen klaar waren. Maakt niet uit, ik lag lekker in een bedje. De witte bloedlichaampjes zijn wel ruim een punt gestegen dus dat is top. Trots op mijn lichaam dat zo hard werkt om de boel weer op peil te krijgen! 

Aangezien de onderkant van mijn tenen nu permanent een doof gevoel geven en ook een aantal vingertoppen is het plan om tijdens de chemo mijn handen en voeten in ijspack-hand/voet schoenen te steken. De verpleegkundige had ze ruim op tijd uit de vriezer gehaald zodat ze een beetje konden ontdooien. Ze waarschuwde wel bij pijn ze meteen weer uit te trekken. Ze waren zo verschrikkelijk koud dat ik het maximaal 10 minuten vol hield, even gauw handen en voeten eruit voor een paar minuten en daarna er weer in. Tsja, weet niet of dit gaat helpen maar het kan niet anders. Vriespijn is ook niet goed voor je handen en voeten. We hebben het in ieder geval geprobeerd en volgende week heb ik een gesprek met de internist en dan overleggen we wel weer verder.

Rond de klok van 12 reden we weer terug en ben ik na een boterham mijn bed ingedoken. En er de rest van de middag niet meer uitgekomen. Wat ben ik moe zeg! Vanaf volgende week mag de dosis anti-allergie medicijn, waar je enorm slaperig van wordt, gelukkig gehalveerd worden. Na het eten nog even volgehouden tot 20.00 omdat Jumbo de boodschappen tussen 18.00-20.00 zou brengen, maar ze kwamen niet. Lag niet aan hun......ik dacht blijkbaar bij het bestellen dat we al in november zijn aangekomen.....iets met een chemobrein.

En toen ging de telefoon...