Blogarchief

zaterdag 12 september 2020

Kraamhulp

12 september

Op een paar toiletbezoekjes na heb ik zowaar een nacht doorgeslapen!
Terwijl ik gisterenavond op de bank zat te wachten op mijn bedtijd, had Fien een giechelende vriendin over de vloer en kwam Ties thuis na een dag school en 3 uur werk met de mededeling: "Mam, ik ga een taart bakken!"
Daar word ik blij van! De ontplofte keuken vol beslagpoeder boeit me zelfs niet.
Ik was van plan te wachten tot ik de taart kon proeven maar dat werd nachtwerk dus morgen dan maar. Toen ik ergens laat half slapend naar het toilet ging, met mijn oordoppen nog in, stond ie plots voor mijn neus uitvoerig te vertellen dat de taart er zo raar uit zag maar dat het een omgekeerde-appeltaart heet en hij net ontdekte dat ie m dus nog moest omdraaien! En dat iedereen eraf moet blijven tot hij morgen uit zijn werk komt.
Ik denk dat ie m serieus mee naar bed heeft genomen want toen ik net mijn ontbijtje maakte zag ik geen glimp van een taart.
Ondertussen zit ik met smart te wachten op een LinkedIn bericht van Gera.
Nee, niet van mijn lieve trouwe vriendin uit Nieuw-Zeeland maar van mijn kraamhulp met dezelfde naam. Dat zit zo:
Vorige week kreeg ik van Janine, een (onbekende) lezer van mijn boek een prachtig bericht. Een tipje van haar verhaal, onze raakvlakken en de inzichten die zij door mijn boek had gekregen. Ook zij heeft in haar jeugd in verschillende gezinnen gewoond. Nadat we een tijdje heen en weer berichten hadden verstuurd vroeg ze mij of de Gera uit mijn boek, de kraamhulp, toevallig uit de bollenstreek kwam?Ze herkende niet alleen de naam, maar ook de beschrijving van Gera in mijn boek. Dat ze zorgvuldig haar gezinnen uit koos en niet zomaar op elke 'klus' inging. Dat ze ontzettend lief en rustig was. Dat ze net als bij mijn 3 kinderen in haar geval bij de geboorte van haar 2 kinderen is geweest. En dat er altijd een bordje gemixt fruit voor je dichte deur stond als je na je middagsoezel wakker werd.
Ze herkende ook het gevoel dat ik beschreef over die periode van 3x kraamzorg. Dat dat voelde als  de beste weken van mijn leven. Omdat er iemand onvoorwaardelijk en liefdevol voor jou en je kind  komt zorgen.
Daar ik ziek op de bank lag kon ik niet mijn oude foto albums induiken maar Janine wel! En ja hoor, daar verscheen een foto van Gera met haar baby en ik herkende haar meteen. Janine deed ook een opsporingspoging en vond Gera op LinkedIn!
Nou heb ik Gera dus 2 dagen geleden een LinkedIn vriendschapsverzoek en bericht verstuurd en kijk met smart elk uur of ze m al gezien heeft.
Want dan gaan wij met zijn drietjes een kop koffie drinken in de bollenstreek, hoe leuk is dat!
Ondertussen heeft mijn hoofd een plan voor de dag bedacht en hopelijk doet mijn lichaam leuk mee. Ik ga om 11.45 een half uur naar Joep zijn hockeywedstrijd kijken, achter het net op een bankje. Daarna 2 uur uitrusten met een boekje in de hangmat en vanmiddag gaan Joep en ik met onze vriendinnen van de Kroatiƫ vakantie een borreltje of kopje slappe thee doen in de tuin.
Ik heb er zin in!

En toen ging de telefoon...