Blogarchief

donderdag 23 april 2020

Filmpje

23 April


Ontdek ik gisteren dat mijn mini-filmpje van 5 seconden niet af te spelen is in dit blog. En zo ook niet mijn eerste-bollen filmpje van de Lente post van 22 maart. De help functie van Blogger geeft geen antwoord maar mijn persoonlijke IT-redder-in-nood HJ ziet meteen waar t mis gaat.
Ik heb vast mijn eigen You Tube kanaal aangemaakt en we hebben het gefixt! Dus als je het leuk vindt: post van 22/3 en 20/4 hebben nu bewegend beeld.
En tadatataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: Hier nog meer bewegend beeld, voor wie tijd heeft ( ruim 5 minuten). Het is de definitieve versie van de Don’t rush movie voor de Deken van Liefde voor onze CEO Pieter Elbers. Het is een scherm -opname via Facebook want hij is niet ‘openbaar’ (nou ja onder ruim 10.000 klm’ers verspreid is best openbaar maar toch). En heel belangrijk: niet verklappen dat ie deze krijgt he! Dat is nog verrassing; er wordt druk gezocht naar een plek in zijn agenda.




Nadat iedereen goed uitgeslapen was gisteren bleek het nieuws van Rutte alweer te zijn geaccepteerd. Je kunt in ieder geval onbeperkt uitslapen als tiener, elke dag vragen om chips 'want het is toch weekend’ en lekker hangen.
Nadat ik met Fien de laatste release van ‘La casa de papel’ in no time heb uitgekeken noemen wij de jongens de hele dag ‘Ratas’ met een overdreven rollende r, heerlijk aldus Fien, dus zei ik tegen haar: “ Ga lekker Spaans leren met Duolingo.” Het is inmiddels een nieuwe verslaving.
Joep was zo onder de indruk van haar eerste zinnen na een dag dat ie zijn Frans gaat bijspijkeren. Ties proberen we te motiveren voor Japans, nog niet gelukt. Mij lijkt Chinees wel wat.
Ik las een ingezonden brief van iemand die reageert op de kreet ‘leerachterstand’ die overal opduikt in de media. Het moraal van zijn verhaal is dat kinderen door het thuisblijven ook heel veel leren, het is maar vanuit welk perspectief je het 'leren' bekijkt. We hebben andere gesprekken, leren het leuk te maken met elkaar en elkaars mindere eigenschappen beter te accepteren ook al zitten we op elkaars lip, zegt hij. En kinderen doen talloze klusjes/ uitvindingen en knutsels die ze anders niet zouden doen. Ik ben het er helemaal mee eens!
Wij hebben hier nu een zwart Wii apparaat i.p.v. wit ( jawel: plastic kun je verven mam alleen past de cd er niet meer in helaas) en een Wifi kabel door het hele huis voor sneller internet op zolder. De tieners krijgen in de gaten dat aardbeien overal een andere prijs hebben en iedereen kent de plek in elke supermarkt waar de tarwebloem zou moeten staan want die blijkt nog altijd overal weg-gehamsterd te zijn.
Daar we bij het avondeten niet meer aan elkaar vragen: “ Wat heb je gedaan vandaag?” heb ik een rondje: “Wat heb je geleerd vandaag?” geïntroduceerd. Ik kan het je aanraden, want het kan van alles zijn en als je het hardop zegt voelt het een beetje alsof je nuttig bezig bent geweest op de zoveelste corona dag.
Fien en ik hebben onze K3 lyrics weer eens bijgespijkerd. Tijdens een puzzel zat ze iets te neuriën en ik haakte aan. Lang leve Spotify en sorry voor de buren, maar we zijn even los gegaan op een paar gouwe ouwe uit haar ‘jeugd’. En als dan je 17 jarige op het geluid afkomt en dansend door de kamer gaat (heb er beeld van, maar zal dat privé houden) dan is het doel weer bereikt: iets geleerd en gelachen.
Ik moet alleen niet te hard lachen want dat doet pijn. Vooral mijn borstbeen waar de lymfen verwijderd zijn doet het meest zeer, alsof je daar een rib zou hebben die gekneusd is. Lachen, diep ademhalen, bewegen, iets pakken of een pot opendraaien is allemaal pijnlijk. En maakt dat ik nog altijd op mijn rug moet slapen wat behoorlijk begint te irriteren. Als iemand een tip heeft om ‘lekker op je rug te slapen’ , graag! Ik merk dat mijn rug behoefte heeft aan foetus houding/ cat stretch/ child pose maar dat gaat dus niet. Zou heel graag yoga online doen maar er is geen oefening waarbij je je bovenlichaam niet nodig hebt. Geduld dus.

En toen ging de telefoon...