Blogarchief

vrijdag 7 augustus 2020

1ste AC kuur zit erin

 7 augustus


Wekkertje om 6 am, ook voor Fien want wegens corona mag er niemand de afdeling op maar hebben ze besloten een uitzondering te maken voor de allereerste kuur. Deze laatste 2 woorden bleken cruciaal bij de triage bij binnenkomst, want er mag maar 1 begeleider de centrale hal in.
"Dit is de chauffeur, dit is mijn dochter en....."
"Helaas, er kan maar 1 iemand mee het gebouw in."
"Maar dit is de énige keer dat er iemand bij me mag blijven."
Uiteindelijk gelukt.
Starten met bloedprikken, koffie leuten en een gesprek met de verpleegkundig specialist waarbij Linda mee naar binnen mocht en Fien even kon chillen in de centrale hal met een flesje appelsap. Het was een fijn gesprek met duidelijke uitleg, en ik kon ook even checken of de diëtist en de psychologische ondersteuning inmiddels echt waren aangevraagd. Niet dus.
Mijn internist zou ook gebeld hebben hoe het ging met de hormoontherapie, vóórdat de chemo begon...helaas. Je moet zelf scherp blijven, zo blijkt.
En toen de afdeling op. Eerst pillen slikken en het schema aan pillen voor de komende dagen uitgelegd gekregen. Vervolgens Infuus zetten.
Terwijl de spullen werden klaargezet vroeg ik welke mensen een Picc-lijn krijgen (soort permanente katheter waar infuus op wordt aangesloten) omdat ik daar weleens iets over hoor.
"Dat is voor mensen die moeilijk te prikken zijn, maar dat zijn er niet zoveel hoor."
Na 3 mislukte pogingen, door 2 verschillende mensen blijk ik toch tot die categorie te horen. De Picc lijn moet je elders in het ziekenhuis en op afspraak laten zetten, dus de enige optie voor nu was met bed en al naar de recovery waar verpleegkundigen/anesthesisten aanwezig zijn die niets anders doen dan prikken en net even meer soorten naalden hebben.
Een uur later konden we dan toch echt starten. Eerst het doorzichtige deel (C) en toen het rode deel (A).



Fien heeft een hele mooie 'zuster Fien aap' gemaakt dus die is ook meegegaan en oogstte heel veel lof van iedereen op de afdeling!

Thuis een goddelijke salade van Linda geluncht en zoef......voelde even later alle energie wegvloeien.
Linda heeft het eten van vanavond vast gemaakt, zo fijn! Ik ben op de bank geploft. Ik voel van alles overal en vraag me af hoe dit zich ontwikkelt de komende dagen......

En toen ging de telefoon...