Blogarchief

maandag 21 september 2020

Frisse Blommen

 21 september

Mijn huis staat vol verse blommen, heerlijk! Zaterdag kwam Daan met een prachtige bos van de hele jaarclub en een grote pan soep. Daarbij nog een overheerlijke cake van Jel voor de family en een mooi leesboek van Eef. Terwijl Daan de bloemen in de vaas zette bleef de deurbel rinkelen en kwam er nog een bos van Karen en Peter&Linda. Ook al lig ik ziek op de bank: ik word er heel blij van. Ik las laatst ergens dat onderzoek uitwijst dat een mooi sociaal netwerk helpt bij genezing. Nou, dan zit het bij mij wel goed! Dankjewel lieve mensen, echt heel fijn!!

De zaterdag en zondag zijn verder in een soort misselijke sloomheid voorbij gegleden. Ik val steeds een beetje in slaap en dat is fijn, want dan gaat de dag sneller voorbij en ook de eerste 3 dagen dat ik onder de medicatie zit waar ik nou niet echt dol op ben. Buiten schijnt het zonnetje maar ik heb er maar geen gebruik van gemaakt, te warm en teveel gedoe om de hangmat te installeren. Ik lig dus gewoon binnen onder een dekentje op de bank.

Ik merk dat de bloedtransfusie maakt dat ik de trap weer makkelijker op kom. Vandaag ben ik ook een tikkie minder misselijk en dat geeft hoop! Dat deze 4 de kuur weer iets beter gaat dan de derde. Alleen is het drinken weer een uitdaging. Ik ben de kopjes (gember) thee inmiddels spuugzat, zoete drankjes moet ik niet aan denken dus blijft er water over. En dat, tja, smaakt soms heerlijk maar tijdens chemotherapie smaakt het echt naar niets en is het bijna niet weg te krijgen.

Joep meldde vanochtend dat hij een snotneus en keelpijn heeft en kan dus niet naar school. Zoals afgesproken met de huisarts mogen mijn kids meteen een test komen doen. Vanmiddag heeft hij een corona test gedaan en morgen volgt de uitslag. Gelukkig heeft school het protocol dat bij een negatieve uitslag hij meteen weer naar school mag en niet alsnog 10 dagen thuis moet blijven hetgeen de GGD adviseert. Het was geen fijne test.....I know....de huisarts ging vrij voortvarend te werk zei hij. Iets met een staafje te snel je neus in en niet uitleggen dat je rustig moet blijven ademen. Jakkes.



En toen ging de telefoon...