Blogarchief

maandag 11 mei 2020

DvL

11 mei

Vandaag is onze CEO jarig, 50 jaar dus heeft hij hetzelfde bouwjaar als ik. De speciale deken van liefde mocht ook vandaag aangeboden worden door een delegatie van ons blauwe haakclubje. Hij straalde! En ze kregen dubbele spreektijd!

Ondertussen zat ik te wachten in de virtuele wachtkamer van de klinisch geneticus van het AVL. Klokslag 10 haalde ze me op.
"Er is een spoedaanvraag gedaan voor genetisch onderzoek bij u" begon ze het gesprek.
Ik weet niets van spoed, alleen dat de verpleegkundig specialist dit onderzoek zou aanvragen. De spoed blijkt ingezet te zijn omdat een uitslag mijn behandelplan kan beïnvloeden. Sowieso komt er een extra chemo-toevoeging wanneer ik drager van een specifiek gen blijk te zijn vertelt de arts mij.
Ik hoor het stemmetje in mijn achterhoofd alweer zeggen: je weet toch, er is een plan maar dat kan en zal zomaar tussentijds veranderen zoals meerdere lotgenoten al voorspellen.
In de 45 minuten die volgen maakt de arts een stamboom met de informatie, voor zover bij mij bekend, van mijn familieleden die bewezen kanker hebben (gehad) met speciale aandacht voor de soorten die onder invloed staan van hormonen. Ik heb de uitleg over dit consult op de site gelezen en weet dat het ook mogelijk is dat er geen fysiek onderzoek plaats zal vinden indien de arts niet voldoende aanknopingspunten ziet. Daar hoop ik op; dat ze zegt dat het niet nodig is.
Het is wel nodig. 
Het is een technisch verhaal maar de conclusie is dat ik a.s. donderdag mijn bloed ga afgeven en er op 9 genen getest gaat worden. Toch weer een uitslag waar ik op moet wachten tot 8 juni. 
Ze geeft me nog 2 websites over deze onderzoeken en de eventuele gevolgen mocht ik drager zijn. 
Pfft... ik voel weer een studiedag aankomen.
Ik kan altijd mijn gedachten goed op een rijtje zetten als ik het huis aanpak, dus dat is weer schoon en alle wassen weer gedraaid. Het valt niet mee om je toiletreiniger lekker te laten intrekken met 3 tieners continu in huis maar daar heb ik wat op gevonden vandaag. Afgekeken van de toiletmevrouw op ons crew centre op schiphol. Die dame klemt een groot geel stop-bord in de deursponning zodra ze gaat soppen.
Mijn alternatief werkte prima, voor een half uurtje



En toen ging de telefoon...