Blogarchief

woensdag 23 september 2020

Ffe eruit

 23 september

Wat kun je toch blij zijn met iemand die tegen betaling je huis komt poetsen. Vooral als je het zelf niet kunt en de gemeente nog een paar weken de tijd nodig heeft om te bedenken of ik voor huishoudelijke hulp in aanmerking kom. "We doen ons best om binnen 4 weken contact met u op te nemen" stond in de brief van vandaag. Gisteren kreeg ik echter een email waarin staat dat mijn aanmelding binnen is gekomen. Tja dus, bij mij is een email ook een vorm van contact dus hoezo nog een brief waarin aangekondigd wordt dat ze me gaan bellen? Ben bang dat de corona efficiƫntie is helaas aan Lisse voorbij gegaan.

Na een lousy nachtje met een hoop gewoel was mijn energie alweer foetsie toen ik uit de douche kwam maar Linda had een briljant idee: "Terwijl ik boven begin moet je even Jinek van gisteren terugkijken, en dan vooral naar Famke Louise!"

Het was de moeite waard. Ze gaf een goede cursus : Hoe geef ik geen antwoord op vragen, luister ik alleen naar mijn eigen stem en maak ik mijn zinnen niet af. En waar ze nou precies 'niet meer aan mee doet' is ook niet geheel duidelijk. Wel fijn dat ze respect heeft voor corona.....Hilarisch. Ik kijk nooit tv overdag maar deze primeur was de moeite waard.

Om een uur of 11 kwam Patricia om met mij wat fruit te halen en ergens een kopje thee te drinken Mondkapjes op in de auto en naar Sassem. Ik mag vanaf morgen weer deelnemen aan het verkeer na de pammetjes van het weekend maar ik vertrouw mezelf nog niet helemaal. Dat ik al heeeeeeeel lang niet meer op een terras heb gezeten is duidelijk;  ik ben nog in de fase van gauw neerploffen terwijl iedereen gewend is aan het registreer-beleid. En zo zaten we om 11.30 aan een verse jus d'orange en een kroket. Hoe kom je erop? Patries had niet echt ontbeten en mijn ontbijt was al uren gelee en ik weet inmiddels dat als ik ook maar enigszins denk: hier heb ik in in, ik meteen het moment moet pakken. Het was fijn om er even uit te zijn. Even van die bank af en van de dagen die maar in elkaar overvloeien en van lezen, puzzelboekje, slapen of een serie aan elkaar hangen. Zo niet hoe ik mijn leven wil leiden! Maar ja, ik heb me ook nog nooit 7 weken achter elkaar niet gevoeld. Ik kijk bijna uit na de volgende kuren; vooral dat ze beter te doen zijn. Mijn lotgenote uit Breda start maandag weer, een week voordat ik begin. In mijn fantasie krijg ik volgende week talloze appjes van haar dat het 'een fluitje van een cent is', of zoiets.

Na ons verlate ontbijtje hebben we kaas en fruit gescoord. Ik kom al jaren bijna wekelijks bij deze 2 kramen maar nu dan toch plots met een ander kapsel. De kaasboer vond het fijn me weer te zien zei hij, en vroeg gelukkig niets. De fruitboer vroeg zich af waarom ik een mondkapje bij me droeg. 

"Tsja, ik behoor tegenwoordig tot de kwetsbare groep." Deze info moest hij even verwerken....dat gecombineerd met mijn nieuwe kapsel deed wel een belletje rinkelen geloof ik. Nou ja, hebben we dit ook weer gehad. Ik heb in ieder geval de laatste aardbeitjes van het seizoen in the pocket, laat de herfst maar komen want des te eerder is het eind december, en eind december mag de vlag uit als de chemotherapie klaar is. Het is niet eens meer 100 dagen tot kerst, dus ik kan zelfs gaan aftellen.

Inmiddels zit ik weer uitgeteld op de bank maar heel blij dat ik er even uit ben geweest. Voor je hoofd ook even goed en is de drempel naar een wandelingetje morgen wellicht weer wat kleiner. En ik hoef ook niets meer vandaag. Inge heeft gisteren uit Mijdrecht lasagna gebracht die we zo de oven in kunnen schuiven en wat het lievelingskostje is van de 3 tieners. Daarna nog een online informatie avond van school dus hoef ik er gelukkig niet naartoe. Hoop dat ik mijn hoofd er een beetje bij kan houden. Gisteren heb ik geprobeerd een webinar van de vakbond te volgen over het sociale plan bij ontslag dat op 1 oktober bekend wordt gemaakt. Ik heb er precies niets van opgestoken....concentreren is een dingetje. 

Het regent inmiddels corona besmettingen in elke klas en Joep heeft zijn eerste test al gehad, negatief dus na 2 dagen online les mocht ie vandaag weer naar school. Dat wordt nog wat deze herfst.....elke week een test doen bij een beetje snot is ook niet fijn.



En toen ging de telefoon...