Blogarchief

donderdag 9 april 2020

Zoom

9 april

Vanochtend om 7 am weer gestart met de boodschappen in een heerlijk rustige Jumbo waar alles gewoon voorradig is omdat ook de Lissers gestopt zijn met hamsteren, heel fijn. Daarna op het fietsje nog maar wat aardbeien van de boer gehaald en zowaar bij thuiskomst zat al één tiener gezellig online huiswerk te maken met zijn mattie. Zijn buurvrouw-tiener lag in bed met het vooruitzicht dat de les over 10 minuten zou beginnen en de oudste tiener lag nog te slapen. Voordeel is dat je de lessen ook met een ongewassen gezicht en in je sneeuwpop-pyama gewoon kan volgen want niemand die je ziet: alleen de docent komt in beeld.
Om 10.30 sharp zat ik klaar voor een zoomsessie met vriendin Jo. Op de iPad zodat ik mijn telefoon asap kon opnemen als het ziekenhuis zou bellen.
Tot nu toe alleen zoom gedaan met yoga, dus duurde even voordat ik ontdekte dat de geluids- en beeldknop niet gaan werken als ik geen toestemming geef via de algemene iPad instellingen. Jaja, weet ik meteen dat sommigen van mijn mede yogi's die allerlei geluiden maken tijdens de les of plots een profielfoto groot in beeld brengen, per abuis standje zoomen-met-vrienden aan hebben staan.
Afijn, met een lekker kopje koffie erbij zegt Jo: "Ing, ik heb een verrassing!"



In beeld verschijnt Dennis. Ik zie een gitaar en roep: "Oh gaaf, jij bent vast muzikant!"
Waarop Dennis zegt: "Nee joh, ik ben stripper!"
Mijn dag kan sowieso niet meer stuk, hilarisch leuk dit!
Hij pakt zijn gitaar en gaat zingen. En de tranen biggelen al snel. 3 mooie nummers, ik word er verlegen van. Wat een waanzinnige verrassing!!
Ik heb het filmpje inmiddels ook in bezit want Jo heeft alles opgenomen en hier kan ik dus nog vaak van genieten.
Geen telefoontje van het AVL dus om 13.30 zelf maar gebeld. Er is inmiddels nog een corona hindernis ingesteld: de algemene telefoniste vraagt eerst wat je te vragen hebt en beoordeelt daarna of je doorgezet wordt naar de backoffice van de mamapoli. Daar vertelde de assistente dat er vanwege corona allerlei spreekuren, telefonisch of niet, omgegooid en veranderd worden en het wordt er dus niet makkelijker op. Niet voor de medewerkers en niet voor de patiënten. Ze vertelt me dat er een telefonisch consult voor vrijdag einde middag staat gepland en dat ze kan zien dat het een 'lang' consult betreft waarin de arts gaat uitleggen hoe verder. Ze zegt meteen dat ze wel snapt dat dit niet fijn is, nog een lange dag wachten dus ze gaat mijn arts mailen en vragen of ze vandaag wil bellen.
Ik ben vervolgens iets gaan doen wat ik nooit doe: de 950 stukjes puzzel van Jan van Haasteren pakken met het thema wintersport. Heel leuk, 800 stukjes sneeuw. Je moet wat.
Om 17.00 ging dan toch de telefoon! Mijn arts had al ingepland mij vandaag te bellen, stond alleen nergens in het systeem van de assistente. Maakt niet uit, let's talk.
Na rijp beraad met het team legt ze me het volgende voor: links asap opereren en rechts nu even met rust laten. De verdachte plek opsporen tijdens de operatie zonder echo beeld heeft niet veel zin. Een MRI over een paar maanden heeft wel zin want wat het ook is, het zal niet explosief groeien in die tijd is de verwachting dus 6 maanden wachten is veilig. Ze willen nu actie op basis van wat we wel weten. Lijkt mij een goed plan. Ze heeft ook een voorlopige operatie datum: volgende week donderdag. Morgen belt de verpleegkundige en dinsdag as hoor ik of de operatie-datum definitief is. Het blijft corona tijd en we kunnen allemaal wel ziek worden is mijn gedachte dus ik snap dit wel. De dag voor de operatie moet ik dan met radioactieve vloeistof door de CT-scan om de poortwachter klier op te sporen.
Wat een opluchting. Nu gaan we eindelijk beginnen.

En toen ging de telefoon...