Blogarchief

donderdag 2 april 2020

Toppers in het AVL

2 april vervolg

13.30 sharp waren HJ en ik aanwezig in het AVL. Buiten wordt je al voordat je de stoep van het ziekenhuis op loopt aangehouden door iemand die vraagt of je gebeld bent en zo ja welke kleurcode je hebt gekregen. In mijn geval geen, dus dat was een makkelijke hindernis. Bij binnenkomst wordt je temperatuur opgemeten en dan mag je door. In mijn geval dan, want mijn temperatuur is prima. We zaten vrij snel bij de arts aan tafel. Een hele sympathieke vrouw. Ze liet de MRI beelden zien, en kwam meteen met een stappenplan. En vertelde ook meteen dat dat plan direct in werking zou gaan. Duidelijkheid, wat had ik hier behoefte aan!
Stap 1: bezoek aan de radioloog na dit gesprek. Die gaat kijken of de plek rechts middels een echo gevonden kan worden. Dat scheelt een ingewikkelde MRI procedure. En mijn lymfen wilde ze wederom bekeken hebben ook al had het andere ziekenhuis dat al gedaan.
Stap 2: de operatie met de dag ervoor een scan met radio actief spul om de poortwachter klier op te sporen. Daarna wordt al het weggenomen weefsel onderzocht en pas als die uitslagen 10 dagen later allemaal bekend zijn kijken ze verder wat er daarna nog nodig is aan therapie (stap 4). Dat zal waarschijnlijk hormoontherapie zijn en chemotherapie kan ook voorgeschreven worden. Ook volgt er sowieso een maand bestraling (stap 3). De operatie kan binnen 2 tot 3 weken plaatsvinden.
Vervolgens lag ik bij de radioloog op tafel.
“Wat is er met uw gezicht gebeurd?”
Ik heb het verhaal uitgelegd waarop zowel zij als de assistente vroegen of ik niet naar de huisarts was gegaan. Want het ziet eruit alsof de oogkas gebroken is…..
Ok, die parkeer ik heel even tot na dit onderzoek.

De radioloog was perfect voorbereid, was bij mijn bespreking aanwezig geweest vanmiddag en had alle mri beelden gezien. Dus met liniaal had ze op de mri beelden gemeten hoever ze vanaf de tepel moest zoeken naar de verdachte plek en had m met liniaal op mijn borst zo gevonden.
Eerst een punctie. Toen nog een punctie van een lymfeklier die ze verdacht vond i.t.t. de radiologe vorige week. Hup weer een punctie. En vervolgens toch met de arts besloten ook maar een biopt te nemen van rechts want als de punctie verdachte cellen aangeeft moet je alsnog zekerheid krijgen middels een biopt en zou ik weer terug moeten komen. En we gingen voor actie, dus hup. Alleen was er al meteen een bloeduitstorting ontstaan waardoor het even lastig zoeken en prikken was. Vervolgens nog een marker erin geschoten en nog een mammografie en was er zomaar weer een uur voorbij. Begin volgende week zijn die uitslagen binnen. Morgen belt de anesthesist en dan kan de OK gepland worden. En dit allemaal in 1 dag. Top. Ik heb iedereen in het AVL een compliment gemaakt en verteld hoe dankbaar ik ben met deze dag bij hen.

Ondertussen heeft het ziekenhuis in Bilthoven de journalist van Trouw gemaild dat 'de mevrouw van het artikel per direct bij hen terecht kan'! Het is niet meer nodig gelukkig, maar heel fijn voor andere vrouwen in mijn situatie. Onderweg naar huis toch maar de huisarts gebeld. De assistent meldde dat er niemand naar de praktijk mag komen dus of ik even wat foto’s van mijn gezicht wilde mailen.
10 minuten later belde mijn huisarts. Zij vermoedt ook een breuk. Vanwege de kleur. Mijn klachten als hoofdpijn en nekpijn heb ik toegeschreven aan de hele situatie. Ik weet echt niet of het erger is dan voor mijn valpartij. En dat mijn linkeroog een beetje wazig is heb ik meestal in deze tijd van het jaar met hooikoorts. Maar eerlijk is eerlijk, dan aan 2 ogen. Ik weet ook wel dat ik mijn gezicht even heb genegeerd. Je kunt niet met alles druk zijn.
Ze ging het ziekenhuis bellen voor een röntgenfoto. Na overleg blijkt het ziekenhuis een ct-scan voor te schrijven.
Morgen 8.40.
Daar de huisarts mij toch al wilde bellen hebben we meteen maar even bijgepraat over de status en mijn overstap naar AVL. Ik denk dat ik mijn eigen risico er al ruimschoots doorheen gejaagd heb in 2 weken. Na een lekker warm bad en een heel moe hoofd ga ik lekker mijn bed in, truste allemaal.

Actie!

Even snel een update tussendoor: ik ben net gebeld door de chirurg in het borstkankerteam van het AVL (Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis), ze was zeer goed voorbereid! Om 13.30 verwacht ze mij, daarna door naar de radioloog en gaan ze kijken of ze met echo een biopt kunnen nemen uit de rechterborst en nog een uit de linkerborst. Er is actie! Ik ben blij en heb zojuist een appeltaart in de oven geschoven!  Dat je blij kunt zijn dat je naar een ziekenhuis mag voor een paar gemene prikken en onderzoek en bij thuiskomst waarschijnlijk naast al 1 paarse borst, een paarse oogkas nu nog een paarse borst door het volgende biopt krijgt. Who cares. Ik word geholpen!




En toen ging de telefoon...