Blogarchief

woensdag 13 mei 2020

Webcam

13 mei

Gisteren werd ik gebeld met de vraag of mijn consult van morgen in het AVL, een voorbereidingsgesprek over de aanstaande bestralingen, misschien via een webcamconsult kon vandaag.
"Eh ja, maar ik ben er donderdag ochtend sowieso voor de scan?"
"Eh ja, maar wij willen dit gaan uittesten op de afdeling dus vandaar de vraag."
Oké, we zitten allemaal in een digitale wereld sinds een week of wat dus ik doe wel mee.
Inmiddels mijn pc opnieuw gereset en Chrome als vaste browser ingesteld gisteren. Na het vorige consult wat niet goed lukte via Microsoft Edge en nadat mijn pc heel toevallig mega traag werd nadat ik 'iets' niet zo goed even snel had gedownload, was mijn pc er nu helemaal klaar voor.
Keurig om 9.15, een kwartier te vroeg, wilde ik in de virtuele wachtkamer gaan zitten. Even mijn mail openen voor de link.....F..k, ik moet mijn hele mail opnieuw installeren. Fluitje van een cent ware het niet dat ik allerlei bevestigingsmails en sms'jes moest/zou ontvangen die dus niet doorkwamen en ....pfff....ineens hoor ik een stem:
"Bent u daar? Ik zie u niet"."
Om 9.25 sharp was het gelukt, met beeld en geluid!
Het was even zoeken voor de laborante om haar powerpoint presentatie in zijn geheel op mijn scherm te toveren met haar gezicht er nog bij in een hoekje, maar het lukte uiteindelijk. Naderhand waren we allebei wel tevreden. Zolang het om een gesprek alleen gaat kan dit best; je lichaam laten onderzoeken wordt wat lastig. Het voelt in ieder geval alsof er tijd genoeg is, dat is belangrijk en fijn wanneer jij degene bent achter het scherm zonder witte jas.
Ik weet nu hoe de ruimte eruit ziet waar morgen de tattoo-puntjes worden gezet, hoe lang het adem inhouden precies duurt (gelukkig iets korter dan wat ik moest oefenen) en waar mijn hart 'ligt' als ik mijn adem in houd tijdens het bestralen straks.
"Hoe laat begint de bestraling volgende week?" In mijn hoofd is dat dus maandag.
"De bestraling start 7 tot 10 dagen na morgen, en dat kan ook best op een vrijdag zijn."
"U krijgt een brief thuis met dag 1 van de bestraling en wanneer u die afspraak gehad heeft krijgt u de tijdstippen van de volgende dagen tot donderdag. Dus per week weet u hoe laat en wanneer u komt."
Afijn, en zo is er weer een planning die anders gaat dan ik verwacht. 4 weken bestralen betekent niet automatisch 4 weken van maandag t/m vrijdag. Het gaat om 20x bestralen. 5 dagen op en 2 dagen af kan net zo goed als 1 dag op, 2 dagen af en weer 5 dagen op. En het tijdsblok wat ik mocht aangeven voor de bestralingen, tussen 9 en 12, kan ook zomaar op een dag 15.00 worden.
Mijn agenda wordt bepaald door ziekenhuisplanning en verder is ie leeg, want corona en sociaal doen gaat niet samen en werk was al totaal weggevallen voor ik ziek bleek. Als die enige planning die je hebt er dan ook steeds weer anders eruit ziet dan verwacht, dan doet dat iets met je humeur.
Bij mij in ieder geval. Ik moet me ergens aan vasthouden en me kunnen focussen. Een afwachtende houding komt niet voor in mijn vocabulaire maar blijkbaar is het nu tijd om dit te leren....
Ik ga maar eens vers fruit halen in het dorp verderop. Even fietsen en uitwaaien.



En toen ging de telefoon...